Hjulinställning

Allmänt om hjulinställning:

Tidigare pratade man ofta om framvagnsinställning då de flesta bilar endast kunde justeras på framaxeln. Idag mäter vi alltid alla 4 hjulen vilket gör att vi säger 4-hjulsmätning eller hjulinställning istället för framvagnsinställning. Att även bakvagnen står rätt är minst lika viktigt som framvagnen och ska man med säkerhet kunna justera in ratten så att den står korrekt, så är en rak bakvagn en förutsättning för detta. Alla bilar har dock inte möjligheten att justera i bakvagnen. Det skiljer sig mellan olika bilar vilka justerings möjligheter som finns.

Hur ofta man behöver göra en hjulinställning skiljer sig mycket på bil modell, hur du kör bilen och hur många mil bilen har gått. Vad som tyvärr är alltför vanligt är att helt nya bilar har fel hjulinställning.

Hjulinställningen bör alltid göras på sommardäcken om det är så att man har olika dimension på sommar och vinterdäcken. Ett sneslitage syns mer på sommardäcken än på vinterdäcken då de är betydligt mjukare och då mer förlåtande.

Att göra en hjulinställning är en bra investering då livslängden på däcken ökar samt att bränsleförbrukning kan minska något.

Vad är fördelen med att göra en hjulinställning?

När behöver man göra en hjulinställning.

Varför ska du välja Roine Lindberg Gummi AB:

Erbjudande

Vi kontrollerar gärna er nya bil och om bilens värden är korrekta debiterar vi ingen kostnad för detta. Om bilen dock behöver justeras debiterar vi efter normal prislista.