Historik

Roine Lindberg Gummi AB grundades 1967 av Roine Lindberg, på den tiden mest känd som Svensk mästare i tävlingsdubbning samt förare och kartläsare inom WRC Rally. Han svarade bland annat för samtliga tävlingsdubbningar åt Ford teamet under ett antal år. Med sina dubbtrollkonster nådde han och teamet stora framgångar under rallytävlingar runtom i Europa. Även under Safari Rallyt Afrika visade sig vara mycket framgångsrikt att använda sig av specialpreparerade dubbdäck.

1969 bestämde sig Roine för att erbjuda sina kunskaper inom WRC Rally, dubbar, däck och fälgar i sina lokaler på Kungstensgatan 12, Stockholm. Där sattes stolthet i att aldrig göra avkall på kvaliteten. Hans känsla för service i kombination med hans yrkeskunskaper var omvittnade och uppskattade av alla de kunder som återkom år efter år.

Sedan år 2000 drivs Roine Lindberg Gummi AB av andra generationens Lindberg, Nicklas Lindberg. Filosofin är nu som då att erbjuda däck, fälgar och däckservice utan avkall på kvalité med effektiv och hög servicegrad som viktig ingrediens i enlighet med varumärket "Roine".